Ką svarbu žinoti apie mitybą žiemą?

5 mitybos rekomendacijos žiemą:

1. Esant šalčiams rekomenduojama valgyti šiltus patiekalus,sriubas, troškinius, gerti šiltus skysčius.

2. Žiemą savo valgiaraštį naudinga papildyti citrusiniais vaisiais, granatomis, spanguolėmis, saliero šaknimis, raugintais kopūstais (C vitamino šaltinis, probiotikas). Probiotikų yra ir raugintų agurkų sultyse. Valgant tokį maistą, naudingosios bakterijos nukeliauja į žarnyną ir padeda natūralioms žmogaus bakterijoms susidoroti su žiemos iššūkiais, stiprina imuninę sistemą.

3. Žiemos metu alkoholio, kavos, gazuotų saldžių gėrimų reikia vengti, nes dėl jų organizmas greičiau atiduoda šilumą.

4. Žiemą rekomenduojama mažiau vartoti pieno produktų, nes dėl jų ima formuotis gleivės, kurios trukdo organizmui kovoti su virusais.

5. Žiemą niekas negali prilygti česnakui – jis nepamainomas pajutus pirmuosius gripo simptomus ar esant gerklės infekcijai!

Taip pat svarbu atkreipti dėmesį į tai, kad perdirbti, išvalyti maisto produktai, kaip cukrus ir balti miltai, nenaudingi ne tik dėl greitai „tirpstančių“ angliavandenių, bet ir dėl to, kad neturi vitaminų ir mineralų, reikalingų organizmui. Žiemos metu mažiau valgykite maistą, kuris yra perdirbtas, ypač daug turi angliavandenių ir mažai vitaminų.

Rinkdamiesi sveikesnę, subalansuotą mitybą būsime sveiki ištisus metus! Stiprinkime imuninę sistemą ir išvengsime peršalimo ligų. 🙂